South Park Karakterleri - Resimleri


Eric Theodore Cartman
Dizinin dört ana karakterinden biri olan Cartman, kasabanın en şişman, çıkarcı, hırçın, ırkçı ve geri kafalı karakteridir. Hitler’i kendisine rol model olarak almıştır. Müthiş bir konuşmacıdır, tüm liderlik vasıflarına sahiptir. Bazen melek kadar temiz ve saf görünsede intikam için yapamayacağı şey yoktur. Örneğin kendisini kandıran ve aşağılayan bir orta okul öğrencisine ailesinin ölülerini yedirterek intikamını almıştır.
Cartman, kasabanın en şişman çocuğu olmasına rağmen kendisine şişko dendiğinde inkar etmektedir. Çünkü annnesi Cartman’ı kırmamak için onun şişko değil iri kemikli olduğunu söylemiştir. Eric Cartman’da herkese şişko değil iri kemikli olduğunu söyler. Hatta kendisine şişko diyen bir öğrenciyi ayağından bayrak direğine bağlayıp eline demir testeresi vermiştir.
Televizyon karşısında cips yiyip Terrance and Philip izlemek başlıca hobilerinden biridir. Müzik konusunda, özellikle vokalde son derece başarılıdır. Ayrıca mızıka, trampet, akustik gitar, piyano ve keman çaldığı da görülmüştür. İspanyolca, Almanca, Fransızca ve Japonca konuşabilir. Mel Gibson’ı tanrı ilan edecek kadar büyük bir fanıdır.
Hitler’i kendisine rol model olarak aldığından bahsetmiştik, bu sebeple de tüm Yahudiler’den nefret etmektedir. Özellikle Kyle ve annesinden ölesiye nefret eder. Kyle ile her konuştuğunda kendini küfür etmekten alı koyamaz. Kyle’ın annesi Sheila Broflovski’ye hitaben “Kyle’s Mom is a Bitch” adlı bol küfürlü ve hakaret içeren bir şarkı yazmıştur.
Cartman’ın annesi Liane Cartman bir hermafrodit’tir, yani çift cinsel organa sahiptir. Bu sebeple Cartman’ın annesi, aslında biyolojik babasıdır. Liane Cartman, Eric Cartman’ı biyolojik annesinden alarak kendi büyütmüştür.
Cartman hakkında kısa bilgiler;
Adı ve Soyadı: Eric Theodore Cartman
Seslendiren: Trey Parker
Yaşı: 9
Mesleği: Öğrenci
Dini: Katolik
Annesi: Liane Cartman
Babası: Liane Cartman

 Kyle Broflovski
Kyle Broflovski, South Park'ın Yahudi karakteri.Matt Stone tarafından seslendirilmektedir. Çizgi filmdeki dört ana karakterden biridir. Eric Cartman ile birbirlerinden ölesiye nefret etmektedirler. Ancak Cartman Smug Alert bölümünde Kyle'ın hayatını kurtarmıştır. Kan grubu AB olup Cartman'ın kan grubuyla aynıdır. Ailesi çok tutucudur. Babası Gerald Broflovski bir avukat, annesi Sheila Broflovski ise bir ev hanımıdır. Kyle'ın İke isimli 3 yaşında, dahi, Kanadalı evlatlık bir kardeşi vardır.

En sevdiği arkadaşı ise Stan Marsh'tır. Eric Cartman başına buyruk bir karakter olduğundan ayrı tutulursa, çoğu durumda grubun lideri konumundadır.

Kyle kasabadaki sayılı Yahudilerden biridir ve bu yüzden kendini grup arkadaşlarından ve diğerlerinden dışlanmış hissetmektedir. Ülkedeki Yahudi kesimi temsil etmekte ve onun üzerinden bu gruba göndermeler yapılmaktadır.

Kyle'ın müzik, video oyunları ve basketbola karşı özel bir ilgisi ve yeteneği bulunmaktadır.
Kısa Bilgiler:
Cinsiyet:     Erkek
Saç:     Kıvırcık kızıl
Yaş:     9
İş:     Öğrenci
Din:     Musevi


Stan Marsh

Stanley "Stan" Marsh animasyon dizi South Park'taki başrollerden biridir. Dizinin yaratıcılarından Trey Parker tarafından seslendirilmektedir. Stan ve Kyle sık sık dörtlünün başları olarak görülür. Stan, dörtlüdeki en "normal" çocuktur, çoğunlukla dürüsttür, yaşına göre olgundur ve mantıklıdır. En iyi arkadaşı Kyle'dan daha çok Stan kendine güvenir. Stan'in astımı vardır. Ayrıca iki elini de aynı biçimde kullanabilir fakat, Stan sağ elini kullanmayı tercih eder. Doğum günü 19 Ekim'dir.

Yaşamı
Stan sık sık öğütler verir ve popüler akımı eleştirir. 407. bölüm olan Cherokee Hair Tampons adlı bölümde Stan, Miss Information ve onun tıbbi ilaçlar dükkânına meydan okur. Ayrıca bu bölümde Stan, bir kahramanlık yapıp Kyle'a Eric Cartman'ın böbreğini bağışlatır. Ayrıca 504. bölüm olan Super Best Friends adlı bölümde Kyle'ın hayatını kurtarmıştır. Kyle ile Stan'in davranışları biraz birbirlerine benzer. Stan istekli bir hayvansever olarak, amcası Jimbo'nun avlanmasına karşıdır. PETA üyesidir. Bir bölümde bebek buzağıların hayatını kurtarmıştır ve bir keçiyi sahiplerine geri vermiştir.İyi niyetli olması, grup içinde onu öne çıkarır ve hem kendi başını, hem de arkadaşlarının başını belaya sokar. Stan ve Kyle Meksika'ya gitmiş, orada Meksika Uzay Programı'nın Orca'ya gitmesini kontrol altına almışlardır.Bir bölümde Cartman ve Stan, yanlışlıkla gemiyi köstebeklerin olduğu baraja çarpmıştır ve Stan "Umarım köstebekleri rahatsız etmemişizdir" demiştir. Stan çok iyi empati kurabilir.Bir bölümde kendisini Al Gore'un yerine koymuştur.Ayrıca Stan çok dürüsttür.Yine bir bölümde Mel Gibson'ın filmini beğenmediği için Kenny ile Mel Gibson'un evine, paralarını geri alabilmek için gitmişlerdir (18 dolar).Fakat Mel Gibson çocuklara silahla saldırır.O sırada Mel Gibson'ın cüzdanını bulurlar ve içinde 20 dolar bulurlar.Ama Stan dürüstlüğü gereği Kenny'den 2 dolar alır, cüzdana koyar ve 20liği kendine alır.


Kişisel:
Her bölümde Kenny öldüğünde "Oh my God, they killed Kenny!" (Aman Tanrım! Kenny'i öldürdüler!) der ve Kyle da ona eş olarak "You bastards!" (Sizi piçler!) der... Ama Kenny artık ölmediği için bu sözler duyulmaz.
Ayrıca Stan, kız arkadaşı Wendy ile konuşurken sürekli kusmasıyla da ünlüdür.
 Kısa Bilgiler


Cinsiyet:     Erkek
Saç:     Siyah
Yaş:     9
İş:     Öğrenci
Din:     Katolik



  Kenny McCormick
Kenny McCormick, Gerçek adı Kenneth McCormick ve South Park dizisinin hayalî karakteri. South Park'ın fakir ve en küfürbazıdır. İlk beş sezon boyunca birkaç istisna hariç dizinin her bölümünde ölür.Ayrıca tam bir seks manyağıdır. Her zaman parka ve kapşon giydiğinden yüzü belli değildir.Yüzü ilk olarak filmde görülmüştür.Daha sonra 4. sezon, 7. sezon, 8. sezon, 9. sezon, 11. sezon ve 13. sezonda gösterilmiştir.Söyledikleri neredeyse hiç anlaşılmaz. 5. sezonun 13. bölümünde (Kenny Dies) ve South Park: Bigger Longer & Uncut yayınlandıktan sonra tamamen öldürülerek (kanser olup) dizide artık gösterilmemeye başlanmış ve onun yerini bir süre Butters  almıştır. Bir süre sonra, Butters'ın Kenny'nin boşluğunu dolduramadığı düşünülmüş, Butters'ın yerini Tweek almıştır.Tweek gruptan atılmamış, yavaş yavaş kendi kopmuştur.Fakat daha sonra Kenny hayranlarının büyük tepkisi üzerine ("Oh my God, they killed Kenny" tişörtleri ile protesto etmişlerdir) ve reytinglerin düşmesiyle tekrar diziye dahil olmuştur.Dizide hakkında en az şey bilinen karakterlerden biri Kenny olup, bu gizemli hali ayrı bir hayran grubu yaratmıştır.

Bir çok kişinin örnek aldığı bir kişidir.
South Park Tema Şarkısı'na " I like girls with big fat titties, I like girls with big vaginas " diye katılır. Babası bir alkoliktir ve bu yüzden ailesi çok fakirdir. Annesinin üstünde 'I'm with stupid' yazan bir tişört vardır ve tişörtteki ok Kenny'nin babasını gösterir. Kenny'nin Kevin adında erkek kardeşi vardır. Cartman onun fakirliğiyle sürekli dalga geçmektedir.

Kenny her bölümde ölür ve öldüğü zaman fareler tarafında yenir.

Kenny geri döndükten sonra 7. sezonun sonunda Saddam tarafından ışınla öldürülmüştür.8.sezonun 6.bölümünde Michael Jackson tarafından yanlışlıkla öldürülmüştür.9.sezonun 3.bölümünde Çin Mafyası ile çatışırken ölmüştür.9.sezonun 4.bölümünde PSP'de 60 levele ulaşmıştır, sevincinden yola çıkmıştır ve trafik kazasından ölmüştür.10.sezon hiç ölmemiştir.11. sezonda Bebe tarafından kaza kurşunuyla öldürülmüştür.12. sezonda öldürülmeye çok yaklaşmış fakat ölmemiş, 13. sezonda ise ilk bölümde sevgilisi penisini yalayınca,10. bölümde ringe düşen rokete tutununca ve 14. bölümde sidiğe boğularak ölmüştür.14.sezonun ilk bölümü olan Cinsel Sağlık bölümünde ise Batman kostümüyle kendini tatmin ederken ölür.

Cinsiyet:     Erkek
Saç:    
Sarı
Yaş:    
9
İş:    
Öğrenci
Din:    
Katolik


Butters Stotch

Leopold "Butters" Stotch ya da bilinen adıyla Butters South Park'ın en saf çocuğudur. Derslerine çalışır, ailesine saygılı davranır. Hiç küfür etmez. En fazla "Son of a biscuit" yani "bisküvinin oğlu" türü cümleler kurar. Ailesi çok kuralcıdır. Ailesinin ona yapmadığı kalmamıştır. Hatta bir bölümde onu Paris Hilton'a satmışlardır. Sinirlenince hayalinde Dr.Doom kostümünü giyer ve kendine Profesör Kaos der.Daha sonrada yardımsı ile korkunç planlar yapar.Her zaman Cartman  nın bir işine bulaştımı zararlı o çıkar.

Bir bölümde ebeveynleri tarafından onu alkol ve diğer zararlı alışkanlıklardan uzat tutmak için 'gelecekteki Butters' adıyla Butters'a benzeyen biri bulunur ve bu kişiyle Butters kandırılır.Fakat o da bu oyunu anlayarak Cartman'la iş birliği yapar ve evinin duvarlarını kakayla sıvayarak ailesinden intikam alır.Ailesi aslında onu çok sever.Ama genelde Cartman'ın tertiplerine kurban gider.Ayrıca Butters'ın lo lo lo diye bir şarkısı vardır ve bu şarkıyı söylerken çok sevimli gözükmektedir.

Cinsiyet:     Erkek
Saç:     Sarı
Yaş:     9
İş:     Öğrenci
Din:     Katolik




0 yorum:

Yorum Gönder